honden fotograferen in de studio
PRIVE WORKSHOP
HONDEN FOTOGRAFEREN IN DE STUDIO
honden fotograferen in de studio

PROGRAMMA honden fotograferen in de studio

Wat houdt de workshop honden fotograferen in de studio in? We starten met een theoretische inleiding afgestemd op je kennisniveau. Beschrijf duidelijk je kennisniveau in het inschrijfformulier zodat de workshop zo goed mogelijk kan afgestemd worden op je wensen.

 • Bespreking lenzen, studioflitsers, lichtvervormers, achtergronden, ondergronden,…
 • Wat zijn de beste instellingen in je camera als je werkt in de studio?
 • Hoe maak ik diverse lichtopstellingen met één, twee of meerdere flitsers 
 • Hoe maak ik optimaal gebruik van kleur?
 • Do’s en don’ts in het omgaan met honden en baasjes in de studio
 • Hoe poseer ik een hond zodat die mooi tot zijn recht komt in de studio? 
 • Hoe breng ik variatie in mijn schoot enz…

Vervolgens brengen we de theorie in de praktijk en voer je een volledige fotoshoot uit onder mijn begeleiding. We gebruiken verschillende achtergronden, ondergronden, diverse lichtvervormers en verschillende lichtopstellingen. Tijdens de shoot wordt er onmiddellijk bijgestuurd, is er ruimte voor bespreking van de gemaakte beelden en vragen en krijg je onmiddellijk de nodige feedback met tips & tricks.

TARIEVEN honden fotograferen in de studio

 • Optie 1: Theorie en uitvoering shoot, halve dag van 3 uur: 350 euro
 • Optie 2: Theorie, uitvoering shoot en beeldbewerking: volledige dag van 6 uur: 650 euro

Indien je voor optie 2 kiest krijg je volledige inzage in mijn workflow en bewerken we samen enkele beelden van a tot z  die gemaakt zijn tijdens de shoot. Door je verder te verdiepen in beeldbewerking kan je als fotograaf een eigen stijl ontwikkelen en je zo onderscheiden van anderen. Je werk wordt meteen herkenbaar door je persoonlijke en unieke stijl van beeldbewerking!

honden fotograferen in de studio

FAQ honden in studio privé WS

 • Wanneer gaan de studioworkshops door?

  Studioworkshops kunnen ingepland worden op een dag naar keuze van maandag tot zondag.

 • Waar is de studio van Hondermooi gelegen?

  Het adres is Nieuwstraat 9, 3212 Pellenberg. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

 • Mag ik mijn eigen hond meenemen naar de workshop?

  Indien je hond niet angstig aangelegd is, vlot een trap op kan en zich makkelijk door een onbekende laat aansturen, dan is het mogelijk deze in te zetten als workshopmodel. Is dat niet haalbaar? Dan regel ik met plezier zelf een fotomodel zodat je je volledig op de workshop kan concentreren.

 • Mag ik de beelden nadien gebruiken voor mijn portfolio?

  Beelden gemaakt tijdens een workshop mogen nadien voor eigen portfolio gebruikt worden. Bij het plaatsen van beelden op sociale media dient steeds de vermelding gemaakt te worden “gemaakt tijdens een workshop van Hondermooi”.

 • Wat neem ik mee naar de workshop?

  Neem je camera, lenzen, een reservebatterij en een leeg geheugenkaartje mee. Er is een cursusgidsje met de theorie voorzien dat je nadien mag meenemen, wens je nog iets extra te noteren voorzie dan een notitieboekje hiervoor.

  Boek je een volledige dag voorzie dan een lunchpakket voor ’s middags en neem je pc mee met hierop Lightroom en Photoshop geïnstalleerd.

 • Dien ik foto's te voorzien voor het workshopmodel?

  Indien er gewerkt wordt met externe modellen dan verbind u zich ertoe minimum 2 foto’s kostenloos af te leveren aan ieder baasje van de modellen die deelnamen aan de workshop. Deze foto’s dienen binnen de 2 weken aan de baasjes bezorgd te worden na het aflopen van de workshop.

 • Waar kan ik logeren in de buurt?

  Op wandelafstand van Hondermooi vind je het Craeywincelhof, een streekbelevingscentrum dat brouwt en bruist en waar je ook logies kan boeken.

  De oude universiteitsstad Leuven is gelegen op 8 kilometer van Hondermooi. Hier zijn talrijke logies te vinden voor ieders budget en kan je je in de vele cafés en restaurants ook gastronomisch laten verwennen.

  Een leuke B&B in een meer landelijke setting in de buurt is natuurlijk ook altijd een optie!

 • Hoe kan ik een workshop reserveren?

  Dien hieronder je aanvraag in met vermelding van je camera en lenzen en je specifieke wensen zodat de workshop hier op afgestemd kan worden. Na ontvangst van het aanvraagformulier zal ik je via mail contacteren en enkele beschikbare data voorstellen.

  Na het vastleggen van een datum krijg je via mail de betalingsgegevens van een voorschot van 150 euro. Dit voorschot dient binnen de week betaald te worden om je plaatsje te reserveren.

Inschrijven workshop

Inschrijfformulier privéworkshop

Alle privéworkshops

Is dit nog niet helemaal wat je zoekt? Neem gerust contact met ons op.
Toch liever een groepsworkshop? Bekijk het aanbod van de groepsworkshops.

Scroll naar boven