Hondenfotografie

ALLE INFO
VOOR EEN WHONDERMOOIE STUDIOSHOOT

Hondenfotografie

STUDIOSHOOT voor je hond/kat

Voor wie is deze shoot geschikt? Een studioshoot voor je hond of kat is er voor alle baasjes die een fotoshoot willen voor particulier gebruik en een leuke tijd willen doorbrengen in de fotostudio van Hondermooi.

Voor zakelijke doeleinden gelden er andere tarieven, contacteer ons hierover. 

We werken zonder tijdsdruk en nemen alle tijd die nodig is om tot een goed eindresultaat te komen. Meestal volstaan +/- 45 à 90 minuten om het beste uit je hond of kat te halen.

De fotostudio van Hondermooi beschikt over een heel uitgebreid aantal accessoires die je naar hartenlust mag gebruiken. Bekijk ze in de portfolio en zoek alvast je favorieten uit die je zelf eens wil proberen! Uiteraard mag je zelf ook dingen meebrengen indien je dit wenst.

Heb je een hond of kat die erg angstig is? Misschien is een buitenshoot dan een beter idee. Niet elke hond of kat is geschikt om te poseren in de studio. Neem hierover steeds een weldoordachte en verantwoorde beslissing waarbij het welzijn van je huisdier voorop staat!

Hondenfotografie

TARIEVEN studioshoot hond/kat

 • 299 euro
 • 1 achtergrondkleur naar keuze
 • Online keuzegalerij waar je zelf je favoriete foto’s uitkiest 
 • Maximum 2 honden/katten van eenzelfde familie

Inbegrepen in de prijs: voorbereiding en uitvoering van de fotoshoot, inclusief 5 digitale foto’s in hoge resolutie die zorgvuldig nabewerkt worden. Je ontvangt dezelfde foto’s ook in lage resolutie met logo voor gebruik op sociale media.

 • Extra foto’s aankopen kan aan 35 euro per extra foto.
 • Mee poseren kan aan 25 euro per persoon die op de foto wil.
 • Extra huisdieren van eenzelfde gezin zijn welkom aan 20 euro per huisdier.
 • Meerdere achtergrondkleuren kan aan 20 euro per extra achtergrondkleur.
Hondenfotografie

FAQ studio hond/kat

 • Wanneer gaan de studioshoots door?

  Studioshoots kunnen gepland worden van maandag tot vrijdag om 10u30 of 14u00. We werken zonder tijdsdruk en nemen alle tijd die nodig is om tot een goed eindresultaat te komen. Meestal volstaan +/- 45 minuten om het beste uit je hond of kat naar boven te halen.

 • Waar is de studio van Hondermooi gelegen?

  Het adres is Nieuwstraat 9, 3212 Pellenberg. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

 • Moeten er speciale commando’s voor de shoot gekend zijn?

  Je hond hoeft geen gehoorzaamheidsbrevet te hebben of allerlei trucjes te kennen maar het is erg helpend om tot een goed resultaat te komen als je hond even kan zitten en blijven.

  Katten kennen doorgaans geen commando’s en dat is ook geen enkel probleem. Het belangrijkste is dat ze niet angstig aangelegd zijn.

 • Mogen we zelf de foto’s kiezen?

  Na afloop van de shoot krijg je toegang tot een beveiligde galerij waar je alle geslaagde foto’s kan terugvinden. Hieruit mag je zelf je favoriete foto’s kiezen die nadien zorgvuldig zullen nabewerkt worden in Photoshop. Kwaliteit primeert over kwantiteit, er worden nooit onbewerkte foto’s afgeleverd!

 • Wat mag ik doen met de foto's?
  Alle gekozen foto’s mag je gebruiken voor particuliere doeleinden. Concreet wil dit zeggen dat je
  • de hoge resolutiebestanden mag gebruiken om kwaliteitsvolle afdrukken te laten maken voor eigen gebruik
  • de lage resolutiebestanden met logo mag delen op je sociale media met naamsvermelding

  Hondermooi beheert haar eigen “pet agency” en kan licenties verlenen aan derden voor alle foto’s die tijdens een fotoshoot worden gemaakt. Concreet wil dit zeggen dat je fotomodel bijvoorbeeld op de cover van een magazine kan komen, in een boek, op een postkaart of kalender, getoond worden in een televisie uitzending enz.  Foto’s met personen erbij zullen nooit vrijgegeven worden zonder toestemming van de persoon in kwestie.

  Meer informatie over auteursrechten kan je hier vinden.

 • Waar kan ik de achtergrondkleuren terugvinden?

  Bekijk de foto’s op de website of de Facebookpagina of Instagrampagina van Hondermooi en maak een screenshot van je favoriete achtergrondkleur. Moeite met kiezen uit het grote aanbod? Stuur me een fotootje van je huisdier en ik geef je graag advies!

 • Kan ik een studioshoot en een buitenshoot combineren?

  Een gecombineerde shoot wordt niet gedaan omdat dit te belastend is voor je huisdier.

 • Wanneer zijn de eerstvolgende vrije plaatsen?

  Houd rekening met een wachttijd. Voor pups/kittens tot 15 weken, terminaal zieke honden/katten of nestjes proberen we een wachttijd te vermijden als de aanvraag tijdig gebeurd.

 • Ik moet van ver komen, waar kan ik logeren in de buurt en wat valt er nog te beleven?

  Lubbeek ligt in een prachtige groene omgeving met heel veel mogelijkheden om te wandelen. In het Lindenbos vind je ook een grote losloopzone voor honden.

  In de omgeving zijn er tal van plaatsen waar je welkom bent met je hond om te overnachten.

  De oude universiteitsstad Leuven ligt op 8 kilometer van Hondermooi. Hier kan je terecht in de vele cafés en restaurants om jezelf gastronomisch te verwennen.

  De afstand hoeft dus geen reden te zijn om niet voor een whondermooie shoot te gaan, je maakt er op deze manier gewoon een gezellig uitstap van!

 • Hoe kan ik een shoot reserveren?

  Vul hieronder het aanvraagformulier in  met alle belangrijke informatie over de hond/kat en je wensen zodat ik een goede inschatting kan maken wat haalbaar is.

  Na ontvangst van het aanvraagformulier zal ik je contacteren en enkele beschikbare data voorstellen.

  Na het vastleggen van een datum krijg je via mail de betalingsgegevens van een voorschot van 100 euro. Dit voorschot dient binnen de week betaald te worden om je plaatsje te reserveren.

  Je ontvangt een voorbereidingsgids met alle info zodat je je perfect op de fotoshoot kan voorbereiden! 

Aanvraagformulier studioshoot


Alle fotoshoots:

Scroll naar boven